Michael Ekeghasi on intohimoinen laulaja

4.11.2016

Automaatiotekniikan insinööriksi vuonna 2013 Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken yksiköstä valmistunut Michael Ekeghasi sanoo, että hänen elämänsä intohimo on musiikki. Nigerian Lagosissa kasvanut ja lukion käynyt mies on musisoinut koko ikänsä. Hän otti klassisen kitaran soittotunteja Lagosissa ennen kuin aloitti opiskelun Valkeakoskella syksyllä 2010.

- Saavuttuani Suomeen aloin melkein heti soittaa Valkeakosken, Tampereen, Hämeenlinnan kirkoissa ja toreilla. Erään vaalikampanjan yhteydessä Tampereella soitin percussioneja samassa bändissä Pekka Simojoen kanssa. Tämä oli hyvin iloinen tapaamisesta ja kertoi minulle Namibiasta, jossa on asunut. Jouluna 2013 olin ensi kertaa soittamassa Valkeakoskella Grooveimpia Joululauluja. Suosikkini on Pekka Simojoen Tulkoon joulu.

Tammikuussa 2015 alkoi Musician Worldwide Forum (MUWOFO) Music Talent Search -kilpailu. Michael Ekeghasi selvisi 20 semifinaaliin valitun joukossa viidenneksi omalla biisillään. Semifinaali alkoi 21. syyskuuta 2015 Zimbabwessa Victorian putouksilla. Michaelille tuli kuitenkin perille pääsyssä ongelma. Häneltä puuttui matkustusviisumi Zimbabween. Kisa jäi näin väliin.

Rohkaisua nuorille

- Kirjoitan sanoja ja sävellän biisejä. Soitan kitaraa ja percussioneja, laulan myös räppiä. Unelmani on elää musiikilla. Vanhemmille sanon, että antakaa nuorten toteuttaa omia unelmiaan. Michael on tehnyt äskettäin uuden laulun, jonka kertosäkeessä on rohkaisun sanoja nuorille: ”I believe, we can get to our destination if we try. I believe if we hang on tight we would reach beyond the sky. I believe in Passion, I believe in Dreams, I believe in YOU and ME”.

Jo heti aluksi Suomi vaikutti Michaelista hiljaiselta, rauhalliselta ja turvalliselta maalta.

- Ihmiset ovat ujoja mutta ystävällisiä. Minä olen ollut yleensä aloitteellinen siinä, että yhteys heihin syntyy. Täällä on modernia teknologiaa. Esimerkiksi kerrostalooni ja asuntooni pääsen samalla avaimella. Oman alani työpaikkaa en ole saanut.

Syksyllä 2015 hän oli työssä Lidlin varastolla Janakkalan kunnan Turengissa. Michael Ekeghasi antaa viisaan neuvon ulkomaalaisten koulutuksesta päättäville.

- Nigerialaiset opiskelijat oppivat Saksassa ja Puolassa maiden kielet ja saavat työtä. Kuten niissä myös Suomessa ulkomaalaisten olisi opiskeltava ensimmäinen vuosi suomen kielellä, ja opiskelu jatkuisi sekä suomeksi että englanniksi. Nyt Suomi antaa kallista koulutusta ja päästää ulkomaalaiset opiskelijat lähtemään maasta eikä anna työtä, koska nämä eivät osaa suomea.

Teksti: Seppo Ylönen

Yhteystiedot

Toimittajapalvelu Seppo Ylönen
Kalevankatu 2–4 C 7
11100
RIIHIMÄKI
seppo.ylonen@kolumbus.fi
toimittajapalvelu@gmail.com
www.toimittajapalvelu.fi
Y-tunnus 1779409-7

Uusimmat aiheet

XI kansainväliset kansantanssijuhlat Riihimäellä 2. – 7.8.2016

24.2.2017
Riihimäen kansantanssijoiden lisäksi juhlilla olivat mukana: Celtic Roots Irlannista, Gruppo Folcloristico Trevigiano Italiasta, Tisza Táncegyüttes Unkarista ja Volkstanzgruppe Laggenbeck E.V. Saksasta. Celtic Roots (Irlanti) esiintyy... Lue lisää »

Lähetysavain 

23.2.2017