Blogin julkaisut

Anni on onnellinen

- hän tuntee olevansa oikea nainen

Katsoin internetistä Sukupuoli ja identiteetti -ohjelman (http://www.tv7.fi/vod/player/13589), jossa kaksikymppinen "Anni" kertoi päässeensä kristillisen uskon avulla vapauteen biseksuaalisuudestaan. Hän meni kihloihin pojan kanssa ja alkoi kaivata sitä, että voisi olla ihana nainen. Hän alkoi haaveilla omista lapsista. Ohjelma oli mielestäni oikein hyvä ja asiallinen eikä missään mielessä provosoiva. Sen voisi esittää kaikille rippikoululaisille keskustelun pohjaksi.

Ohjelma aiheutti mediassa hirveän mylläkän. Kirkosta eroaminen kasvoi. Eroajat eivät olleet ilmeisesti tajunneet, että "Anni" oli saanut seksuaalisuutensa selkeyttämiseen apua Jumalalta.

Suomessa on tosiasiassa satoja ja satoja Jeesukseen Vapahtajanaan uskovia ihmisiä, jotka ovat saaneet elämäänsä aivan uuden suunnan. He ovat jättäneet homoutensa ja lesboutensa, varastelunsa, huumeensa, alkoholinkäyttönsä ja valheessa elämisen. Vankiloissa on nähty niitäkin ihmeitä, että murhaajat ovat tulleet uskoon. Kaikista näistä edellä mainituista on tullut ihmisiä, jotka haluavat jättää entisen elämänsä taakseen. Siihen he tarvitsevat uskovien ystävien sekä seurakuntien ja kirkon uskovien työntekijöiden tukea. Heille ei missään tapauksessa voi sanoa, että jatkakaa vain elämäänne entiseen tapaan.

Maaliskuun alussa 2017 Suomen valtio sallii homo- ja lesboparien vihkimisen avioliittoon. Suomen evankelisluterilainen kirkko torjuu ainakin vielä homo- ja lesbosuhteiset avioliitot. Nyt jotkut papit haluavat rikkoa tätä ohjetta. Ennen kuulumatonta ja röyhkeää on se, että näiden rikkojien tueksi on asettunut myös kirkon arkkipiispa. Onneksi Suomen ortodoksinen kirkko haluaa pitää edelleen kiinni perinteisestä raamatullisesta avioliittomallista, mikä on hyvä todistus koko Suomen kansalle.

Ihmisinä me olemme monien erilaisten halujen ja himojen riepoteltavina. Niiden mukaan eläminen on syntiä, josta pitää tehdä parannusta. Seurakuntien ja kirkon työntekijöiden tehtävä on kertoa ihmisille, mitä Raamattu opettaa ihmisenä elämisestä sekä miehen ja naisen välisestä avioliitosta. Kirkossa on pidettävä kiinni tästä kristillisen kirkon koetellusta opista. Jos kirkko luopuu siitä, se luopuu eräästä vahvasta Jumalan asettamasta peruskäytännöstä. Syntinen ja epävarma ihminen odottaa kirkolta Raamatusta nousevaa tukea elämäänsä. Tätä tukea kaipaavat ennen kaikkea nuoret, joiden elämä on vasta muotoutumasta. Nuorten seksuaalisuuden kehittyminen on herkkä asia.

On tärkeää, että luterilainen kirkkomme pitää kiinni Raamatusta ja antaa apuaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Raamatun ohjeenaan hylännyt laaja media toistaa mielellään ajatusta rajoittamattomasta seksuaalisesta käyttäytymisestä. Verovaroin pyörivästä Yleisradiosta on tullut ainakin osittain kristillisiä arvoja häpäisevä väline. Television niin sanottua kristillisyyttä pääsevät edustamaan lähes yksinomaan sellaiset henkilöt, jotka eivät usko Raamatun hyväksi havaittuihin totuuksiin.

Blogi

Korpifilosofi opettaa stressittömyyttä

27.2.2017
Seppo Ylönen

"Istuessaan illalla Havukka-ahon portailla kissa sylissään Pylkkänen päätti pitää huomenna rokulia. Jos nyt jotain suurempaa saataisiin aikaan, vaikka alullekin, niin hän ottaisi pienen loman ja lähtisi Kuhmoon Lentuan selälle... Lue lisää »

Uusia sanoja syntyy

4.11.2016

"Sellaiset tärkeät nimitykset kuin kirjallisuus, runous, sivistys, taide, tiede, valtio, yliopisto ja tasavalta ovat peräisin 1800-luvun keskivaiheilta ja vielä myöhemmältä ajalta. Sittemmin on tekniikan valtava kehitys tuonut kieleemme... Lue lisää »

Sanojen keksijöitä

4.11.2016

Suomen kirjakieltä alettiin kehittää 1800-luvun puolella. Lääkäri ja kielentutkija Elias Lönnrot (1802 – 1884) kehitti esimerkiksi kasviopillista sanastoamme. Lääkäri ja suomalaisuusmies Wolmar Schildt-Kilpinen (1810 – 1893)... Lue lisää »

Yhteystiedot

Toimittajapalvelu Seppo Ylönen
Kalevankatu 2–4 C 7
11100
RIIHIMÄKI
seppo.ylonen@kolumbus.fi
toimittajapalvelu@gmail.com
www.toimittajapalvelu.fi
Y-tunnus 1779409-7

Uusimmat aiheet

27.2.2017

Korpifilosofi opettaa stressittömyyttä

"Istuessaan illalla Havukka-ahon portailla kissa sylissään Pylkkänen päätti pitää huomenna rokulia. Jos nyt jotain suurempaa saataisiin aikaan, vaikka alullekin, niin hän ottaisi pienen loman ja lähtisi Kuhmoon Lentuan selälle... Lue lisää »